دکتر محمدرضا شریف دبیر کل سازمان منطقه ای مبارزه با دوپینگ آسیای مرکزی در خصوص نتایج نشست هیئت رئیسه RADOCA گفت: هدف اصلی مورد بحث در این جلسه تامین یک طرح راهبردی به منظور محقق شدن طرح کاربردی و عملیاتی آژانس بود.
وی ادامه داد: همچنین در این نشست بر اساس تعهداتی که کمیته ملی کشورها و نهادهای آنها به آژانس جهانی دادند ملزم به تدوین قوانین مبارزه کشوری با دوپینگ شده اند که می بایستی مبتنی بر قانون جهانی مبارزه با دوپینگ و کد وادا باشد.
شریف افزود: همچنین کشورها می بایستی در مجالس و پارلمانها کنوانسیون مبارزه با دوپینگ UNESCO را به تصویب برسانند و این در شرایطی است که اگر تا پایان ماه جاری میلادی این امر محقق نشود آژانس جهانی و IOC (کمیته بین المللی المپیک) محدودیتهایی را برای سازمان ورزشی کشور ها در نظر خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: کارشناسان RADOCA پیش نویس قوانین قابل اجرا در کشور ها را به دلیل حضور 5 کشور عضو آسیای میانه و روسی زبان در این نشست به دو زبان انگلیسی و روسی آماده خواهند کرد و در اختیار کشورهای عضو قرار خواهند داد.
وی در ادامه افزود: RADOCAبه عنوان نهادی در دل آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ که متولی انجام فعالیتها و تصمیمات آن در منطقه است کشورهای عضو را مورد خطاب و توصیه جدی قرار داده است که پس از دریافت نسخه روسی و انگلیسی، این قوانین را در کشورشان نهایی کرده و تا پایان ماه جاری به آژانس جهانی ارسال نمایند.
او در ادامه ضمن مثبت ارزیابی کردن فعالیتهای RADOCA طی یک سال گذشته افزود: آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ سر لوحه کاری خود را از سال 1999 با هفت رویکرد اصلی 1-پذیرش کد و اجرا و تبعیت از آن 2-علوم ورزشی وپزشکی 3-هماهنگی های مبارزه با دوپینگ 4-توسعه ی مبارزه با دوپینگ 5- آموزش 6- برنامه ارتقای آگاهی ورزشکاران در کنار رویدادهای ورزشی 7- آزمایشات کنترل دوپینگ خارج از مسابقات قرار داده است.